Lyckad helg för simklubben Alingsås

I helgen deltog fyra simmare i Speedo Swim i Jönköping. Speedo Swim är en av de största simtävlingarna som Simklubben Alingsås åker på under hösten.
Totalt var det 200 simmare som deltog från många olika klubbar. Allt från Dalarna i norr till Skåne i söder men även Gotland.
Tävlingen är eftertraktad och då Pandemin begränsar antalet deltagare så var det några färre än tänkt som representerade Simklubben Alingsås
Dessutom så fördelades tävlingen med tjejer på lördagen och killar på söndagen för att hålla nere antal simmare per dag.

I klassen Flickor 12 år och yngre tävlade Ronja Kylén och Ida Berlin (båda 11år)
I klassen Flickor 13-14 år tävlade Daniela Borg (13 år)
I klassen Pojkar 12 år och yngre tävlade Edvin (12 år)

Trots att det bara är 14 dagar senast simmarna var på simtävling så sattes ändå nya personliga rekord
För Edvin Pettersson sattes 3 nya personliga rekord av 4 möjliga och bästa placeringen nådde han med en 9:e plats på 50 m ryggsim
Även tjejerna noterade nya fina rekord
Daniela Borg satte 5 nya personliga rekord av 8 möjliga och noterade som bäst en 8:e placering även hon på 50 m ryggsim
Ronja Kylén som också har ryggsim som en favoritdistans noterade som bäst en 5.e placering på 50 m rygg. Ronja satte även 4 nya personliga rekord av totalt 8 möjliga.
Ida Berlin som har bröstsim som favoritdistans noterade sin bästa placering på 100 m bröstsim där hon slutade på en 11:e plats. Ida gjorde också bra ifrån sig och hon noterade 5 st personliga rekord av 7 möjliga.
Simmarna och tränarna tycker det är härligt att åter få vara ute på tävlingar och är otroligt glada att det går så bra för simmarna och att deras träningsflit ger resultat.

Trion speedoEdvin Speedo

Additional information