Simklubben Alingsås visade starkt i helgen att de är på stark frammarsch

I helgen deltog 19 st tävlingssimmare från Simklubben Alingsås på ”Sandaredssprinten” i just Sandared.
Under två dagar avverkade simmarna tillsammans 130 starter. På 109 st av starterna noterades det nya personliga rekord av simmarna. Personligt rekord innebär att simmarna simmar snabbare än vad de tidigare har gjort.
Simklubben Alingsås gick inte lottlösa under helgens tävling vid medalj utdelningen. Totalt plockade några av klubbens simmare hem 36 medaljer till klubben. Totalt med sig hem i simbagarna fick simmarna 16 guld, 7 silver och 13 brons! 
Medaljörena var;
Edvin Pettersson, 12 år, 4 guld, 1 silver, 4 brons
Elsa Pettersson, 9 år, 3 guld, 3 silver, 1 brons
Tuva Arnfjorden, 9 år, 1 brons
Angelika Borg, 10 år, 1 silver, 3 brons
Daniela Borg, 13 år, 1 silver
Jonathan Hellberg, 11 år, 1 silver, 2 brons
Ronja Kylén, 11 år, 8 guld, 1 brons
Malte Tyrberg, 11 år, 1 guld
Viktoria Sandwall, 17 år, 1 brons


Konkurrensen är tuff och ibland är det inte mycket som hänger på om man kommer på pallen eller hamnar direkt utanför. Det är bara 3 i varje åldersklass som får medalj så det är därför extra roligt att samtliga av våra tävlingssimmare satte nya personliga rekord och för många av dem var det rejäla putsningar som noterades av simmarna.
Övriga deltagare som alla gjorde bra ifrån sig i de olika tävlingsklasserna var;
17år och äldre: Emmy Löfgren, Matilda Lillevars
15-16 år: Mira Löfgren, Juliette Erixon
13-14 år: Alma Haknert
12 år: Olivia Ljungström, Maya Pascoe
11 år Majken Malmvall, Amanda Drevik
10 år Lova Rosén


Tävlingen bestod av både korta sprint distanser samt 100 m distanser. För simmarna är det kul att få börja tävlingssäsongen med några sprintdistanser som inte är så vanligt att man tävlar i. Extra häftigt var det i helgen att se Daniela Borg, 13 år, forsa fram i vattnet. Hon var en av simmarna som pustade sina tider rejält. Totalt ställde Daniela Borg upp i 13 distanser i klassen 13-14 år under helgen. Det innebär att Daniela mötte deltagare som var både jämngamla och 1 år äldre. Dessutom är det så att Daniela ännu inte hunnit fylla 13 så hon möter i praktiken nästan de som är 2 år äldre än henne. Daniela har utvecklats starkt under hela våren. Det började lossna rejält för henne precis innan pandemin stoppade tävlingarna. Man såg hur både vattenläge och tekniken utvecklades snabbt för henne. Vi har haft möjligheten att kunna sporra och träna henne bra på hemmaplan under hela pandemin. Hon har fått bra draghjälp vid träningarna och Daniela har under hela tiden även själv kunnat motiverat och maximerat sina träningsinsatser. Och det har gett resultat!
I helgen presterade Daniela Borg tiden 14,31 sekunder på 25 m frisim. Det placerade henne på en 3:dje plats i Sverige för flickor 13 år.
Det var ett personligt rekord med över 2 sekunder, vilket är en fantastiskt presation men som också är en bekräftelse på hennes slit.
Det är härligt med stora framgångar. Daniela är inte ensam i klubben att lyckas bra, vi har många unga simmare på gång och som vi följer med stor spänning och glädje.
Tränarna i klubben som var med truppen i helgen, Aurora Borg och Torun Ljungström, är fantastiskt nöjda med helgens resultat. Att simmarna noterade nya personliga resultat på 84% av distanserna vid höstens första tävlingen är otroligt roligt. Lägger man dessutom till att på många av tiderna så noterade simmarna rejäla putsningar på sina personbästa med ibland flera sekunder så kan vi inte vara annat än mycket nöjda med alla våra tävlingssimmare.
Det var med stor glädje tävlingstruppen äntligen kom iväg på en pandemianpassad simtävling. Simmarna har inte sedan i början av mars kunnat tävla men äntligen kom man iväg.
Simtävlingarna sker utan publik för att minska smittspridningen. Och de tävlande får områden där endast klubbens aktiva tillsammans med ledare och familjemedlemmar får vistas i angränsande anläggningar. Simmarna slussas sedan i olika steg in i simhallen för att minimera kontaktytor mellan simmarna.
Simklubben Alingsås har för sina tävlingssimmare under pandemin deltagit i ”Sverige Simmar”. En distans- tävlingsform på hemmaplan där man skickar in sina tider och får en sammanställning gjord av Svenska Simförbundet var 14:e dag. Det har underlättat för tränarna att upprätthålla motivationen hos simmarna att fortsätta prestera bra på träningarna

 Gruppbild

 

 

 

Additional information