Lyckad start på 2020 för Simklubben Alingsås

I helgen deltog Simklubben Alingsås med 11 simmare på Team Competition i Sandared. Tävlingen var en tvådagarstävling och tävlingen blev en mycket lyckad start på vårterminen för tävlingssimmarna från Alingsås. Det var ett glatt gäng som under tävlingshelgen stöttade fram varandra och resultaten uteblev inte.

Totalt deltog Simklubben Alingsås med 11 tävlingssimmarna i åldrarna 10- 16 år. Simmarna ställde upp i 47 individuella starter. Av dessa 47 starter sattes det 32 st nya personliga tidsrekord och simmarna plockade inte hem mindre än totalt 32 individuella medaljer!!.

Medaljregnet innehöll 14 st guld, 11 st silver samt 7 st brons. Till detta får man även lägga till ett brons i lagkappen för 4x50 ryggsim för flickor 13 år och yngre och ytterligare ett brons i lagkappen för 4 x 50 bröstsim även det för flickor 13 år och yngre

Läs mer...

Lyckat KM i Nolhaga Parkbad!

Söndagen den 17 november genomförde SK Alingsås ännu ett klubbmästerskap i Nolhaga Parkbad. Denna gång var det frisim och bröstsim som simmades. Det blev en trevlig eftermiddag där ca 75 simmare startade i totalt 26 olika grenar. Flera simmare testade på att simma under tävlingsliknande förhållanden för första gången. Resultatlistan hittar ni här

Alingsåssimmare briljerar

Efter att planerad tävling i Götene ställdes in åkte tre simmare till Värnamo för att delta i Burger King Swim. Samtliga tävlade i alla sträckor för sin åldersklass och av 17 starter blev resultatet 14 medaljer och 10 personliga rekord. Ronja Kylén (10år) 4 guld och ett silver, Edvin Pettersson (11år) 1 silver och 5 brons samt Jonatan Hellberg (10år) som var på pallen för första gången med 1 guld och 2 brons.

Varnamo

Flera personliga rekord på UGP

I helgen tävlade Simklubbens Alingsås äldsta tävlingssimmare i Ungdoms Grand Prix (UGP).  UGP är en tävling för simmare 12 år och äldre och går i fyra deltävlingar. I helgen var det dags för den första deltävlingen (UGP 1), som hölls i Borås Simarena.
Denna tävling för simmare i åldern 12-16 år innehåller lite längre sträckor såsom bl a 100 meter fjäril, 200 meter Medley och 800 meter frisim.
Simklubben Alingsås deltog med fem simmare som alla gjorde fina resultat under den långa tävlingen. 14 personliga rekord på totalt 19 starter.
Hanna Andrén, Victoria Sandwall, Daniela Borg, Juliette Erixon och Mira Löfgren var simmarna som kan känna sig stolta och nöjda efter denna helg.

UGP1 2019 

 

Våra simmare fortsätter att forsa fram

Våra fantastiska tävlingssimmare fortsätter forsa fram i bassängerna vid tävlingar.
I lördags deltog 8 st simmare, 10-12 år, i ”Upp till 13” i Göteborg. Simmarna simmar till vardags i klubbens C- respektive D-grupp.
Samtliga simmare slog nya personliga rekord och i lagkappen slog de även ett nytt lagpers. Tillsammans startade de på 29 distanser och på 18 utav dessa så slog de nya personliga rekord, vilket är oerhört bra då det bara var 2 veckor sedan gänget var och tävlade senast. 
Ronja Kylén och Ida Berlin som båda tävlar i klassen för flickor 10 år och därmed även är konkurrenter utklassade tillsammans alla andra konkurrenter från de andra klubbarna med råge. Ronja plockade hem 3 st 1:a placeringar i fjärilsim, ryggsim och frisim. I bröstsim slutade hon 3:a. Ida plockade hem 1:a placeringen i bröstsim och slutade 2:a efter Ronja på distanserna fjärilsim, ryggsim och frisim.
Ida och Ronja satte även var sitt nytt åldersrekord på tävlingen.
Det innebär att de simmat snabbast av alla simmarna genom tiderna vid denna tävling.
Ronja plockade hem åldersrekordet i ryggsim för flickor 10 år och Ida plockade hem åldersrekordet i bröstsim även det för flickor 10 år.
Alma Haknert (12 år) och Edvin Petterson (11 år) plockade hem var sin 3:dje plats i bröstsim resp frisim.
Övriga simmare som deltog och som slog nya personliga rekord var;
Daniela Borg, Jonathan Hellberg, Olivia Ljungström och Maya Pascoe.

 Upp till 13 3

Additional information